You are currently viewing Det danske sommervejr er perfekt til at plukke din egen buket

Det danske sommervejr er perfekt til at plukke din egen buket

Den danske sommer er smuk som ingen andre. Samtidig er der masser af smukke blomster, som du kan plukke i naturen – og faktisk er det også helt lovligt, hvis du blot sørger for ikke at plukke flere, end du har brug for, og samtidig holder dig til offentlige områder.

Du må gerne plukke vilde blomster i naturen

Hvem elsker ikke en flot buket? Det gør de fleste, men samtidig er det ikke altid, vi lige har overskud i budgettet til at investere i en buket blomster hos den lokale blomsterhandler. Det gør vi mest, når vi skal sende blomster i gave, eller hvis vi har brug for en buket som værtindegave eller en anden anledning.

Alligevel betyder det ikke, at du bør undlade at have smukke buketter stående i hjemmet. I den danske natur er det lovligt at plukke blomster og planter, så længe de befinder sig på et offentligt område. Det kræver blot, at du ved, hvor du skal lede – og her er der heldigvis flere kommuner, som planter blomster, du gerne må plukke rundt omkring.

Gode råd, når du plukker blomster i naturen

Når du plukker blomster i naturen, er det væsentligt, at du ikke bare plukker blomster alle steder. Du bør udelukkende plukke blomster på offentlige områder såsom skove, stier, enge, moser og lignende. Du må altså ikke bare begive dig ind på bondemandens mark for at plukke en buket blomster, da det er privat jord.

Herudover må du ikke plukke flere blomster, end du har brug for. Du må altså gerne plukke blomster, planter, grene og kviste til en hel buket, men du må ikke tage flere buketter ad gangen, da der skal være nok til alle. Samtidig skal du lade roden være, så blomsten kan komme igen til næste år.

Sådan sammensætter du en smuk buket

Den danske sommer byder på mange smukke blomster, men særligt august og september byder på et varieret udvalg af kulørte blomster samt smukke bær og frugter, der egner sig perfekt til buketter. Når du skal sammensætte en smuk buket, kan du gå efter et tema, hvor du plukker efter et bestemt farvetema. Du kan også vælge blomster, som primært består af din yndlingsfarve – eller du kan lade fantasien få frit spil, og se hvad der sker, hvis du blot plukker alle de blomster, som du synes er smukkest. Det kan enten komme til at fremstå rodet, eller det vil give noget kant og personlighed, som passer perfekt til hjemmet.

Tjek hvornår solen går ned, hvis du gerne vil nå det inden det bliver mørkt eller hvis du gerne vil nyde en flot solnedgang, mens du plukker blomster.

Skriv et svar